Terug naar aanbod dagtochten

dagtocht twente en museum

Route
Vanaf het opstappunt rijden we rechtstreeks naar Almelo voor het bezoek aan het bakkerijmuseum van Bolletje. Daar worden we ontvangen met koffie met een beschuitbol.
Na het bezoek rijden we via een leuke lunchstop naar Vriezenveen voor een bezoek aan het kachelmuseum.
De terugreis gaat via Rijssen, Holten en Zutphen naar Hoenderloo voor het diner. Na het diner rijden we rechtstreeks retour.

Twente, bakkerijmuseum Bolletje en kachelmuseum

Heeft u wel eens gewinkeld in 1867 of een bakje troost gedronken in een authentieke koffieschenkerij uit die dagen?

Als u houdt van de sfeer van het verleden, dan moet u beslist 
deze traditionele bakkerij eens bezoeken. De bakkerij is volop in bedrijf, alle producten van Bolletje zijn er volop te koop. In het bakkerijmuseum van Bolletje is prachtig te zien hoe er vroeger in de bakkerij werd gewerkt in oma’s tijd. U ziet hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten. De deegkuipen waarmee ze werkten, de zeven, kommen, messen en rolstaven. Kortom, het is een bezoek meer dan waard. Tevens brengen we een bezoek aan het grootste kachelmuseum van Nederland. Meer dan 450 kachels en fornuizen en duizenden bijpassende bezienswaardigheden. Tot de komst van het aardgas en de centrale verwarming vormde de kachel eeuwenlang een centrale plaats in de huiskamer en vooral in de wintermaanden was deze warmtebron een brandpunt in het Nederlandse interieur.


 

 

 

 

Prijsdagtocht twente en museum
€ 57,00 per persoon
op basis van minimaal 40 personen

Inclusief:
2x koffie met beschuitbol
Entree bakkerijmuseum
Koffietafel
Entree kachelmuseum incl. kopje koffie of thee
Diner

Wij rijden voor