Terug naar aanbod dagtochten

dagtocht aaikoeien en Brabantse nostalgie

Route
Vanuit de Zaanstreek rijden wij rechtstreeks naar de Japanse aaikoeien in het Brabantse Wanroij. Na de koffietafel nemen we afscheid van de koeien en rijden we naar Helmond voor een bezoek aan het Edah-museum. Na de koffie rijden wij vanuit hier rechtstreeks naar het opstappunt.

Aaikoeien en Brabantse nostalgie

In het Brabantse Wanroij bij de Lamperse Hei hebben ze de meest bijzondere koeien ter wereld; Japanse Aaikoeien oftewel het Keizerlijke Wagyu Rund.

In het oude Japan werd dit koeien ras exclusief voor de Japanse keizer gefokt als hemelse delicatesse. De malsheid van het Wagyuvlees werd mede verkregen door de runderen te masseren, klassieke muziek te laten luisteren en bier te laten drinken. Na een keizerlijk welkom door een geisha in de mooie ruimte in Japanse sfeer wordt eerst een leuke (beeld) presentatie gegeven over het Wagyu rund en al haar bijzondere wetenswaardigheden. Natuurlijk is er een proeverijtje van ‘de kaviaar van het vlees’. We sluiten dit bezoek af met een goede koffietafel.

Hierna brengen we een bezoek aan het Edah-museum. De rondleider neemt u mee langs de slager, bakker en de melkboer tot de moderne supermarktmanager van nu. In de filmzaal is een film te zien van ca. 10 minuten over de geschiedenis van de Edah. We sluiten deze leuke nostalgische middag af met koffie en koek. 

dagtocht aaikoeien en Brabantse nostalgiePrijs
€ 48,00 per persoon
op basis van minimaal 40 personen

Inclusief:
1x koffie met appelkoek
Uitleg + rondleiding + proeverij
Brabantse koffietafel
Rondleiding met film
Koffie of thee met koekje

Wij rijden voor