Terug naar aanbod dagtochten

dagtocht wijgaard

Route
Vanuit de Zaanstreek rijden we via Utrecht en Tiel naar Horssen. Hier worden we in de kas van de wijngaard ontvangen. Na dit bezoek rijden we door naar Millingen aan de Rijn voor de lunch. Hier komt ook de gids voor de rondtour naar Kleve.
Na de rondtour rijden we via Arnhem, Ede en het Gooi terug naar de Zaanstreek.

Wijngaard De Kleine Heerlijkheid en Kleve

In het mooie dorp Horssen, gelegen midden in het land van Maas en Waal, ligt Wijngaard De Kleine Heerlijkheid. Hier staan duizenden witte en blauwe druivenranken. 

Sinds er verschillende nieuwe hybride druivenrassen 
verschenen, die in grote mate resistent zijn tegen meeldauw en beter tegen het koude klimaat kunnen, is het mogelijk om in Nederland uitstekende wijnen te produceren. Tijdens de presentatie zult u er alles over horen. Ook worden er op de wijngaard escargots geteeld. Tijdens de presentatie zal ook dit gedeelte van het bedrijf worden toegelicht. De middag speelt zich af in Duitsland. O.l.v. een gids rijden we via Keeken, Schenkenschans en Rindern naar de 750 jaar oude stad Kleve met haar beroemde Schwanenburg. Onderweg hoort u welke rol Schenkenschans speelde tijdens de 80-jarige oorlog, hoe Kleve onder Stadhouder Johan Maurits van Nassau tot grote bloei kwam en welke beroemdheden in de 18e en 19e eeuw het 'Eau de Clève' dronken.

Prijsdagtocht Wijngaard
op aanvraag 

Inclusief:
2x koffie met appelgebak
Rondleiding wijngaard
Koffietafel met kroket
Rondtour met gids

Toeslag diner op aanvraag

Wij rijden voor


 Huski reizen www.huski.nl